Drankenhandel Winters Liessel - Bavaria eigen bieren

Bavaria eigen bieren

Palm
De bierstijl ‘Spéciale Belge Ale’ is het betere Belgische bier van het begin van de 20e eeuw. Dit vlotdrinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte. De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gist haar fruitige gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent zorgen voor een subtiele harmonie.
Kenmerken: Hoge gisting - Amberkleurig - Spéciale Belge - Ale Erkend streekproduct - 5,2 Vol. % Alc.

Cornet
CORNET is een oaked, zwaar blond Belgisch bier (alc. 8,5 vol.%). Het bier krijgt z’n subtiele vanilletoets dankzij de eikenhouten snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd.Het wordt gebrouwen ter ere van Salomon de Maldeghem, Ridder uit de 11de eeuw.
Kenmerken: Hoge gisting – hergist op fles (8,5 Vol.% Alc.), vat (8,3 Vol.% Alc.) – oaked (met verse eik)

Rodenbach
RODENBACH is het ‘Vlaamse roodbruine bier’, erkend als Traditioneel Streekproduct. De gemengde hoofdgisting en de rijping op eikenhouten vaten (foeders) geven het een zachtzure smaak en complexe fruitigheid net als bij wijn. RODENBACH bestaat uit 3/4 jong en 1/4 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier. RODENBACH is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief! Beschikbaar in
Grand Cru: Gemengde gisting - Vlaams roodbruin - bier Erkend streekproduct - 6 Vol. % Alc.
Vintage: Gemengde gisting - Vlaams roodbruin bier - Erkend streekproduct - 7 Vol. % Alc.
Fruitage: Vlaams roodbruin bier met rode vruchten, 100% natuurlijke ingrediënten, gerijpt op vat - 3,9% Alc.
Alexander: Foederbier - 2 jaar lang gerijpt - 5.6 Vol. % Alc.
Caractère Rouge: Gemengde gisting - Vlaams roodbruin bier - Erkend streekproduct - 7 Vol. % Alc.
Red Tripel: 2 jarig houtgerijpt foederbier - 8,2 Vol. % Alc.

Claro:
Claro is een helder bier in de Mexicaanse stijl. Licht, zomers en fris. Dit verfrissende bier bestaat uit kristalhelder, bruisend water, een lichte body van gerstemout, hop en een afrondende zoete toets van maïs. Daar kom je direct van in de zomerse sferen. Claro drink je ijskoud en bij voorkeur direct uit de fles, gegarneerd met een schijfje limoen voor een heerlijk vakantiegevoel.

Bavaria 8.6
8.6 Original wordt gebrouwen met zuiver mineraalwater uit eigen bron en natuurlijk gerstemout, tarwe en hop van de hoogste kwaliteit. Ons unieke gistingsproces geeft 8.6 Original een typisch fruitig smakenpalet en een kruidig aroma vol warmte en karakter. Geniet van een heerlijk aroma volop fruittonen en anijs, samen met de zoetheid van tarwe. Dit volle bier heeft een intense smaak en een rijk en rond mondgevoel. Zo weten je smaakpapillen weer waar ze voor bedoeld zijn en hoe bier echt hoort te smaken. 8.6% Alc.

Steenbrugge
De held van dit bier is Sint Arnoldus, de beschermheilige van de bierbrouwers. Hij zou veel levens gered hebben in de donkere middeleeuwen, door zijn parochiehouders aan te moedigen om bier te drinken in plaats van vervuild water. Daden die hem niet alleen zijn heiligheid opleverde, maar ook een bier dat speciaal ter ere van hem gecreëerd werd. Het geheim van het abdijbier Steenbrugge is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat het bier zijn heerlijke smaak geeft. Een recept dat volgens traditie sinds de middeleeuwen voortgezet is.

De Molen
Brouwerij de Molen is een craftbeer brouwerij in Bodegraven. De brouwerij staat bekend om zijn brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Wij brouwen alleen bieren in stijlen die onze eigen voorkeur hebben. Voorbeelden daarvan zijn bieren die zouden kunnen vallen in de categorieën Stout, Porter, Barley Wine, Bitter, Pale Ale, Sour, Lager en Saison. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit en proberen originele en progressieve bieren te creëren. We gebruiken alleen de beste mout, hop en gist zoals zoveel brouwerijen dat uiteraard doen. Onze recepten en brouwprocessen zijn echter heel specifiek om te kunnen bereiken waar we naar streven. De aroma’s, de smaken en de bitterheid die uniek zijn voor ons bier en dat over de hele wereld zo gewaardeerd wordt.

Brugge Tripel
Het van oudsher Brugse stadsbier, krachtig en bitterzoet. BRUGGE Tripel heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig, rotsachtig schuim dat een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig.
Kenmerken:Hoge gisting - Hergist op fles (8,7 Vol. % Alc.), vat (8,5 Vol. % Alc.)

Uiltje Brewing Company
Uiltje Brewing Company is een experimentele Nederlandse brouwer die in 2012 is opgericht met de missie: ‘To Brew F*cking Good Beer!’ Vier jaar later krijgt Uiltje meer dan 300 crowdfunders en een bank enthousiast genoeg om de volgende stap te financieren. Nu staat er een gloednieuwe brouwerij in Haarlem waar de mooiste bieravonturen vandaan komen. Uiltje deinst er niet voor terug de meest uitgesproken bieren te brouwen. Zoals keihard gehopte bieren waarbij ze kilo’s hop tegelijk in de brouwketel knallen. Spannende IPA’s, maar ook zure bieren, rookbieren, bieren met drop, zelfs een heuse kerstboom was niet veilig voor de brouwketel. Ook zijn ze in Haarlem niet vies van Imperial Stouts, Scotch Ales en rijpen ze Barley Wines in oude whisky- en wijnvaten.