Wijnen

Binnen ons assortiment werken we met een breed scala aan wijnen uit verschillende landen en continenten. Natuurlijk zijn alle belangrijke wijngebieden, zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië met meerdere huizen bij ons vertegenwoordigd. Maar binnen ons assortiment vinden we ook wijnhuizen uit Australië, Amerika en Canada. Zo zal er voor iedereen een lekkere en passende wijn te vinden zijn!

Drankenhandel Winters Liessel werkt samen met een tweetal wijnleveranciers.

Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is het oudste wijnhuis van Nederland en verkoopt al wijnen sinds 1733. Een uitgebreid assortiment wijnen uit alle regionen is het resultaat. Samen met haar enthousiaste medewerkers zullen zij haar uiterste best doen om passende wijnen te zoeken voor uw horeca onderneming. Kijk voor meer informatie op de site of neem contact op met Drankenhandel Winters Liessel.

Walraven Sax
Walraven Sax is een zeer betrouwbare leverancier van hoogwaardige wijnen. Het bedrijf is opgericht in 1823 en heeft inmiddels een prominente plaats in de markt weten te veroveren. Eerlijkheid en directe communicatie dienen als fundament voor de ondersteuning aan uw horeca onderneming. Kijk voor meer informatie op de site of neem contact op met Drankenhandel Winters Liessel.

Port en Sherry
Port wordt in Portugal gemaakt door aan gistende wijn wijnalcohol toe te voegen. Het gistingsproces stopt automatisch bij 15% alcohol. Omdat er nog onvergiste suiker in de wijn aanwezig is ontstaat een zoete (versterkte wijn) wijn van ongeveer 20% alcohol.Om port te kunnen maken zijn, naast de soort druiven, vooral ook het klimaat en de grondsoort van belang. Dit verklaart waarom port uitsluitend gemaakt kan worden in de Dourovallei in het noorden van Portugal. Het verloop van het weer in een bepaald jaar speelt de belangrijkste rol bij het verkrijgen van een unieke kwaliteitsport, die de vintage port genoemd wordt. Port wordt in Portugal gemaakt door aan gistende wijn wijnalcohol toe te voegen. Het gistingsproces komt dan tot staan bij 15% alcohol. Omdat er nog onvergiste suiker in de wijn aanwezig is ontstaat een zoete (versterkte wijn) wijn van ongeveer 20% alcohol.

Sherry (ook: xeres of xereswijn) is een Spaanse wijnsoort die in onze contreien vooral als aperitief bekend is. De sherry is afkomstig uit de streek van Jerez de la Frotera in het uiterste zuiden van Andalusië. Alleen wijn uit deze streek mag zich sherry noemen. Sherry is overigens de Engelse uitspraak van Jerez.